OŠ MIHAJLO PUPIN

U kojim situacijama je neophodno da roditelji razmotre potencijalnu promenu škole

Kako da znamo da li je škola u koju pohađa naše dete ona prava? Kako i kada da procenimo da li je možda bolje da promenimo školu?
Školu biramo na osnovu raspoloživih informacija, koje mogu biti i polu informacije, na osnovu tuđih utisaka, koji nisu naši utisci i mogu biti veoma neobjektivni, na osnovu jednog ili dva kratka boravka u istoj, često i bez upoznavanja nastavnika razredne nastave…

Pročitajte više
aktivnosti na otvorenom

Zašto su za decu važne aktivnosti na otvorenom?!

Zašto su za decu važne aktivnosti na otvorenom?
Na otvorenom su deca više i intenzivnije fizički aktivna, pa tako mogu da razviju i unaprede sve
svoje motoričke potencijale.

Boravak i igra u prirodi utiču i na kreativnost. Deca često moraju sama da otkriju i izmaštaju sa čim bi se i kako mogla igrati. Aktivnosti napolju utiču i na buđenje i dalju izgradnju kako intelektualnih, tako i socijalnih sposobnosti. Otvoreni prostor je, čak i kada je poznat, uvek pun novina i kao takav pruža značajnu kognitivnu stimulaciju, a ako se aktivnost odvija u grupi onda deca uče da sarađuju, da komuniciraju i budu prilagodljiva.

Pročitajte više
Kako da pomognete svom predškolcu da se pripremi za prvi razred

Kako da pomognete svom predškolcu da se pripremi za prvi razred

Kako da pomognete svom predškolcu da se pripremi za prvi razred.
Razgovarajte sa svojim detetom češće i duže nego što se razgovarali ranije. Probajte da saznate kako se
oseća i razmišlja povodom polaska u prvi razred. Iz tih razgovora ćete saznati da li ga nešto muči, a nakon toga ćete naći načina da tu „muku“ i odagnate. Verujte sebi, ali nemojte bežati i od saveta onih ljudi koji se profesionalno bave obrazovanjem, vaspitanjem i koji pružaju psihološku podršku deci…

Pročitajte više
Sveobuhvatan i sistemski pristup prevenciji nasilja

Sveobuhvatan i sistemski pristup prevenciji nasilja

Kada govorimo i pišemo o bezbednosti u školama, situacija je veoma ozbiljna i poprilično obeshrabrujuća. Razlozi za to su različiti i brojni. Čini se, ipak, da najnepovoljniji uticaj na mlade dolazi od loših primera kojima su izloženi na online platformama, društvenim mrežama i u video igrama, kao i od uticaja sa svih ostalih medija, koji nisu kontrolisani u onoj meri u kojoj je to potrebno. Ovaj glavni i globalno prisutni problem postaje još veći. Naš pristup problemu nasilja je sistemski, sveobuhvatan i zasniva se na prevenciji…

Pročitajte više

Da li je i u kojoj meri moguće decu odvojiti od mobilnih telefona?

Pravi odgovori na velika pitanja uvek su jednostavni! Da, moguće je! Potrebno je samo da, najpre, sebi a onda i deci objasnimo zašto je važno znanje i čemu, u stvari, služe mobilni telefoni!
Svako znanje koje steknemo, postaje deo nas i kao takvo nastavlja da živi i raste u nama i da nas čini boljim i vrednijim, a onda kako odrastamo zbog toga postajemo sigurniji, zadovoljniji i srećniji…

Pročitajte više

Sport je ključ za zdrav razvoj dece

U savremenom društvu i dinamičnom vremenu, gde su deca često izložena brojnim izazovima a najviše velikom broju sadržaja koji im izazivaju poremećaje u pažnji, bavljenje sportom i generalno fizičkim aktivnostima, može imati ključnu ulogu u njihovom zdravom razvoju. Bavljenje sportom, nije samo društvena aktivnost za decu i trenutak zabave, već takođe ima pozitivni uticaj na njihovo fizičko, emocionalno i socijalno blagostanje…

Pročitajte više

POLITIKA KOLAČIĆA

Kolačići su male tekstualne zbirke podataka (datoteke) koji se prilikom posete internet strani šalju na Vaš računar ili mobilni uređaj i kojima se kasnije može pristupiti. Zahvaljujući kolačićima vidi se šta interesuje pojedine posetioce internet strane, što pomaže da se poboljša upotreba za sve korisnike.

Koristimo kolačiće neophodne za funkcionisanje internet strane, odnosno one koji omogućavaju da pregledate naše stranice, kolačiće za statistiku posećenosti i unapređenje performansi internet strane i kolačiće za oglašavanje. Kolačići na internet strani se takođe koriste za pamćenje sesije korisnika sajta.

Kolačić je internog tipa, kriptovan je i podatak ne može biti iskorišćen eksterno. Vi imate mogućnost da izaberete da li ćete prihvatiti kolačiće koji nisu neophodni za funkcionisanje naše internet stranice. Mi bismo svakako cenili Vašu odluku da prihvatite sve kolačiće jer nam time pomažete da internet stranicu uskladimo sa interesovanjima posetilaca. Takođe, možete i naknadno da odbijete korišćenje kolačića izmenom postavki u Vašem pretraživaču. 

Naša internet strana koristi Google analitiku (Google Analytics), uslugu za veb analitiku koju pruža kompanija Google. Google analitika koristi kolačiće, odnosno tekstualne zbirke podataka koje postavlja na Vaš uređaj, da bismo lakše analizirali kako korisnici upotrebljavaju internet stranu.

Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije o kolačićima Google analitike, pogledajte stranice Google koje se odnose na pružanje pomoći i politiku zaštite privatnosti: Politika zaštite privatnosti Google- a i Pomoć Google analitike.

 

Spisak kolačića koje koristimo:

PHPSESSID

Ovaj kolačić je identifikator opšte namene koji se koristi za održavanje promenljivih sesija korisnika odnosno održavanje statusa prijavljenog korisnika između stranica.

Neophodan za funkcionisanje ove internet stranice.

Ovo je sesijski kolačić se koristiti kao za upravljanje stanjem sesije.

Neophodan za funkcionisanje ove internet stranice.

Ovaj kolačić postavljen je da identifikuje korisnika, a identifikacioni kod je kriptovan.

Neophodan za funkcionisanje ove internet stranice.

Ovaj kolačić pripada “Google Universal Analitics” i značajan je za ažuriranje Google-ovog analitičkog servisa. Ovaj kolačić se koristi  za razlikovanje jedinstvenih korisnika dodeljivanjem nasumično generisanog broja kao klijentskog identifikatora. Sadržan je u svakom zahtevu stranice i koristi se za izračunavanje podataka o posetiocima, sesiji i za izveštaje o analitičkim lokacijama.

Performanse

Ovaj kolačić pripada “Google Universal Analitics” i koristi se za umanjivanje odnosno ograničavanje prikupljanja podataka na veb sajtu koji ima veliki broj poseta. Ističe nakon 10 minuta.

Performanse

Registruje jedinstveni ID koji se koristi za generisanje statističkih podataka o tome kako posetilac koristi veb sajt.

Performanse

Ovaj kolačić pripada “Google Universal Analitics” i koristi se za davanje podataka o posećenosti.

Performanse

Ovaj “DoubleClick” kolačić  se postavlja  od strane reklamnih partnera, a oni ih koriste za pravljenje profila interesovanja posetilaca veb lokacije i za prikazivanje relevantnih oglasa na drugim veb lokacijama. Ovaj kolačić  funkcioniše tako što jedinstveno identifikuje vaš pretraživač i uređaj.

Oglašavanje

Ovaj kolačić je “DoubleClick”, u vlasništvu Google-a, služi za profilisanje interesovanja posetilaca veb stranice i prikazivanje relevantnih oglasa na drugim veb sajtovima.

Oglašavanje

Ovaj kolačić je “DoubleClick”, u vlasništvu Google-a, služi da pomogne profilisanju vaših interesovanja sa ciljem da prikazuje relevantne oglase na drugim veb sajtovima.

Oglašavanje

Ovaj „DoubleClick“ kolačić se postavlja od strane reklamnih partnera, a oni ih koriste za pravljenje profila interesovanja posetilaca veb sajta i za prikazivanje relevantnih oglasa na drugim veb sajtovima. Ovaj kolačić funkcioniše tako što jedinstveno identifikuje vaš pretraživač i uređaj.

Oglašavanje

Ovaj kolačić pruža informaciju o tome kako krajnji korisnik koristi veb sajt, kao i informaciju da li je posetilac prethodno video bilo kakvu reklamu ovog sajta pre nego što je pristupio ovom veb sajtu.

Oglašavanje

Ovaj Google kolačić se koristi za analizu uspešnosti oglasa na internet stranicama drugih internet strana tj. prikuplja informacije o tome kako se koriste oglasi prema ovoj internet strani.

Oglašavanje

Ovaj kolačić pruža informaciju o tome kako krajnji korisnik koristi veb sajt, kao i informaciju da li je posetilac prethodno video bilo kakvu reklamu ovog sajta pre nego što je pristupio ovom veb sajtu.

Oglašavanje

Ovaj kolačić pruža informaciju o tome kako krajnji korisnik koristi veb sajt, kao i informaciju da li je posetilac prethodno video bilo kakvu reklamu ovog sajta pre nego što je pristupio ovom veb sajtu.

Oglašavanje

Naš sajt koristi kolačiće u cilju poboljšanja korisničkog iskustva. Saznajte više: