OŠ MIHAJLO PUPIN

Ciljevi škole

Da obrazujemo celovite i odgovorne pojedince koji imaju sposobnost kritičkog mišljenja i koji su spremni da idu u korak sa razvojem društva, ekonomije i tehnologije.

Da kreiramo okruženje u kojem svaki učenik može procvetati, vođen radoznalošću, strašću za učenjem i usađenom željom za stalnim napredovanjem.

Da budemo predvodnici u edukaciji, kombinujući najbolje iz našeg nacionalnog i kulturnog nasleđa sa savremenim i inovativnim pedagoškim pristupima.

Nastavni Kadar - Kolektiv škole

U osnovnoj školi Mihajlo Pupin, svi zaposleni koji učestvuju u neposrednom radu sa decom, birani su dugotrajnim procesom i sa posebnom pozornošću. Svesni smo da nastavnici, psiholog, pedagog, direktor škole, kao i svi drugi saradnici u nastavi svojim radom dalekosežno utiču na rad i živote samih đaka. Zato nam je od ključnog značaja bilo da svako ko ima direktan rad sa decom, bude didaktičko – metodički veoma kompetentan i spreman na celoživotno učenje. Svi učesnici našeg obrazovnog procesa, pohađali su ili pohađaju programe koji se nalaze u Katalogu programa stručnog usavršavanja Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja Srbije, kako onih iz prioritetnih oblasti tako i onih važnih za kompetencije.

Dodatne edukacije nastavnika i saradnika

Školskim planom i programom predviđeno je da svi nastavnici i saradnici u nastavi, kontinuirano imaju dodatne edukacije. Te edukacije se odnose na:

Nove tehnike

Široki spektar tema vezanih za konkretnu nastavu i nove tehnike učenja poput "pomodoro" tehnika, tehnika brzog učenja, memo tehnika, MURDER tehnika učenja i sličnih metoda.

Motivacione tehnike

Internu edukaciju koja pre svega predstavlja upoznavanje nastavnika sa motivacionim tehnikama poput tehnika opuštanja, koncentracije, vizuelizacije i kinetičke tehnike, a kojima se đaci spontano motivišu za rad i dugotrajno im se održava pažnja.

Takođe, svi naši nastavnici više su nego spremni da primene informaciono-komunikacione tehnologije (IKT) u nastavi, ali u onoj meri i onda kada zajednički procenimo da smo sigurni da su IKT u nastavi proverena dobrobit za razvoj naših učenika.

NAŠI NASTAVNICI POSEBNO NEGUJU

Naši ljudi su strpljivi, puni razumevanja, posvećeni i usredsređeni na interes dece i roditelja.

POLITIKA KOLAČIĆA

Kolačići su male tekstualne zbirke podataka (datoteke) koji se prilikom posete internet strani šalju na Vaš računar ili mobilni uređaj i kojima se kasnije može pristupiti. Zahvaljujući kolačićima vidi se šta interesuje pojedine posetioce internet strane, što pomaže da se poboljša upotreba za sve korisnike.

Koristimo kolačiće neophodne za funkcionisanje internet strane, odnosno one koji omogućavaju da pregledate naše stranice, kolačiće za statistiku posećenosti i unapređenje performansi internet strane i kolačiće za oglašavanje. Kolačići na internet strani se takođe koriste za pamćenje sesije korisnika sajta.

Kolačić je internog tipa, kriptovan je i podatak ne može biti iskorišćen eksterno. Vi imate mogućnost da izaberete da li ćete prihvatiti kolačiće koji nisu neophodni za funkcionisanje naše internet stranice. Mi bismo svakako cenili Vašu odluku da prihvatite sve kolačiće jer nam time pomažete da internet stranicu uskladimo sa interesovanjima posetilaca. Takođe, možete i naknadno da odbijete korišćenje kolačića izmenom postavki u Vašem pretraživaču. 

Naša internet strana koristi Google analitiku (Google Analytics), uslugu za veb analitiku koju pruža kompanija Google. Google analitika koristi kolačiće, odnosno tekstualne zbirke podataka koje postavlja na Vaš uređaj, da bismo lakše analizirali kako korisnici upotrebljavaju internet stranu.

Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije o kolačićima Google analitike, pogledajte stranice Google koje se odnose na pružanje pomoći i politiku zaštite privatnosti: Politika zaštite privatnosti Google- a i Pomoć Google analitike.

 

Spisak kolačića koje koristimo:

PHPSESSID

Ovaj kolačić je identifikator opšte namene koji se koristi za održavanje promenljivih sesija korisnika odnosno održavanje statusa prijavljenog korisnika između stranica.

Neophodan za funkcionisanje ove internet stranice.

Ovo je sesijski kolačić se koristiti kao za upravljanje stanjem sesije.

Neophodan za funkcionisanje ove internet stranice.

Ovaj kolačić postavljen je da identifikuje korisnika, a identifikacioni kod je kriptovan.

Neophodan za funkcionisanje ove internet stranice.

Ovaj kolačić pripada “Google Universal Analitics” i značajan je za ažuriranje Google-ovog analitičkog servisa. Ovaj kolačić se koristi  za razlikovanje jedinstvenih korisnika dodeljivanjem nasumično generisanog broja kao klijentskog identifikatora. Sadržan je u svakom zahtevu stranice i koristi se za izračunavanje podataka o posetiocima, sesiji i za izveštaje o analitičkim lokacijama.

Performanse

Ovaj kolačić pripada “Google Universal Analitics” i koristi se za umanjivanje odnosno ograničavanje prikupljanja podataka na veb sajtu koji ima veliki broj poseta. Ističe nakon 10 minuta.

Performanse

Registruje jedinstveni ID koji se koristi za generisanje statističkih podataka o tome kako posetilac koristi veb sajt.

Performanse

Ovaj kolačić pripada “Google Universal Analitics” i koristi se za davanje podataka o posećenosti.

Performanse

Ovaj “DoubleClick” kolačić  se postavlja  od strane reklamnih partnera, a oni ih koriste za pravljenje profila interesovanja posetilaca veb lokacije i za prikazivanje relevantnih oglasa na drugim veb lokacijama. Ovaj kolačić  funkcioniše tako što jedinstveno identifikuje vaš pretraživač i uređaj.

Oglašavanje

Ovaj kolačić je “DoubleClick”, u vlasništvu Google-a, služi za profilisanje interesovanja posetilaca veb stranice i prikazivanje relevantnih oglasa na drugim veb sajtovima.

Oglašavanje

Ovaj kolačić je “DoubleClick”, u vlasništvu Google-a, služi da pomogne profilisanju vaših interesovanja sa ciljem da prikazuje relevantne oglase na drugim veb sajtovima.

Oglašavanje

Ovaj „DoubleClick“ kolačić se postavlja od strane reklamnih partnera, a oni ih koriste za pravljenje profila interesovanja posetilaca veb sajta i za prikazivanje relevantnih oglasa na drugim veb sajtovima. Ovaj kolačić funkcioniše tako što jedinstveno identifikuje vaš pretraživač i uređaj.

Oglašavanje

Ovaj kolačić pruža informaciju o tome kako krajnji korisnik koristi veb sajt, kao i informaciju da li je posetilac prethodno video bilo kakvu reklamu ovog sajta pre nego što je pristupio ovom veb sajtu.

Oglašavanje

Ovaj Google kolačić se koristi za analizu uspešnosti oglasa na internet stranicama drugih internet strana tj. prikuplja informacije o tome kako se koriste oglasi prema ovoj internet strani.

Oglašavanje

Ovaj kolačić pruža informaciju o tome kako krajnji korisnik koristi veb sajt, kao i informaciju da li je posetilac prethodno video bilo kakvu reklamu ovog sajta pre nego što je pristupio ovom veb sajtu.

Oglašavanje

Ovaj kolačić pruža informaciju o tome kako krajnji korisnik koristi veb sajt, kao i informaciju da li je posetilac prethodno video bilo kakvu reklamu ovog sajta pre nego što je pristupio ovom veb sajtu.

Oglašavanje

Naš sajt koristi kolačiće u cilju poboljšanja korisničkog iskustva. Saznajte više: