OŠ MIHAJLO PUPIN

Privatna osnovna škola Mihajlo Pupin – Nastavni kadar

Slavica Pošarac

Slavica Pošarac

Direktorka nastave

Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu na odseku za srpsku književnost i jezik, na kojem je odbranila i master rad iz srpske srednjovekovne književnosti. Stručno usavršavanje imala je na Ohio Univerzitetu u SAD-u.

Kroz svoju bogatu profesorsku karijeru, radila je u školama u Čikagu, kao i u domaćim osnovnim i srednjim školama. Bila je redovni profesor u Desetoj beogradskoj gimnaziji i u Osnovnoj školi ,,Rade Končar". U „Sunday School of the Holy Resurrection“ u Čikagu, učila je decu da govore, pišu i čitaju srpski jezik, ali ih i upoznavala sa srpskom tradicijom, kulturom i istorijom.

Poslednjih petnaest godina provela je u Srednjoj školi ,,Kosta Cukić" u Beogradu, radeći na pozicijama bibliotekara, profesora, stručnog saradnika za medije i komunikacije, koordinatora nastave i v. d. direktora. 

Bila je stručni saradnik Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja Srbije, a radila je i kao lektor u izdavačkoj kući ,,Narodna knjiga".

U Privatnoj osnovnoj školi ,,Mihajlo Pupin" je od osnivanja i neposredno učestvuje u kreiranju programa i organizaciji školskih aktivnosti, kako bi svoja stečena znanja prenela nastavnom kadru i osoblju škole, kao i roditeljima i deci.

Istinski se i iznova raduje kada je u prilici da sa decom i mladim ljudima deli znanje, iskustvo i osećanja.

Vesela Mačkić

Vesela Mačkić

Profesorka razredne nastave

Vesela je profesor razredne nastave od 2010. godine i neko ko promoviše i veoma posvećeno doprinosi ideologiji da škola treba da bude okruženje u kojem učenici razvijaju veštine koje će im trebati u budućnosti.

Autor je i glavni koordinator projekta “Organska bašta” koji popularizuje interdisciplinarnost i korelacije nastavnih sadržaja s ciljem podsticanja i unapređenja spoznajnih, emocionalnih i socijalnih funkcija kod đaka. Autor je i školskog projekta “Preduzetne škole”, pokrenut od strane Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja RS, a koji je proglašen jednim od najuspešnije realizovanih školskih projekata u Srbiji.

Dobitnica je vrednih nagrada od strane Pokrajinskog sekretarijata za zaštitu životne sredine i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, nevladine organizacije Jasen i Instituta za javno zdravlje Vojvodine. Saradnik je i Pedagoškog univerziteta u Cirihu i član Instituta za moderno obrazovanje u Beogradu, kao i Udruženja Živojin Mišić koje okuplja najbolje edukatore Srbije. Saradnik je Pedagoške službe Muzeja Vojvodine, kao i koordinator i član komisije Udruženja naučnica "Srna" u realizaciji Malog naučnog rada za učenike osnovnoškolskog uzrasta različitih škola u Srbiji. Član je projektnog tima ,,Preko cveta do sveta’’ koji se realizuje u toku 2024. godine, a koji je podržan od strane Centra za promociju nauke. Vesela je takođe i predstavnik Srbije na internacionalnom takmičenju „Science on stage“ koji se održava u Turku (Finska) 2024. godine.

Dobitnica je nagrade Najbolji edukator Srbije za 2019. godinu i pobednik nacionalnog takmičenja i predstavnik Srbije na Global Teacher Prize takmičenju 2021. godine. Godine 2020. proglašena je i za “Naj ženu” od strane medijskog izdanja Blic žena.

Sa svojim učenicima snimila je preko trideset edukativnih emisija koje podstiču kritičko mišljenje i istraživački rad, a koje su emitovane na Radio-televiziji Vojvodine (RTV).

Godinama je intenzivno angažovana na promovisanju i popularizaciji nauke, naročito kod mladih. Kreator je i realizator preko šezdeset radionica primenjene fizike u Mreži kulturnih stanica u Novom Sadu. Rekreativno se bavi triatlonom. Bila je vicešampion u olimpijskoj i dugoj distanci u triatlonu 2019. godine. Najuspešnija je triatlonka u Srbiji za 2019. 2020. 2021. i 2022. godinu. Jedna je od petnaest žena u Srbiji koja je uspešno završila Ironman trku, najdužu disciplinu u triatlonu.

Natalija Samardžić

Natalija Samardžić

Pedagog

Diplomirala je na Fakultetu psihologije Tulskog državnog univerziteta ,,Lav Nikolajevič Tolstoj" na smeru psihološko-pedagoško obrazovanje. Trenutno pohađa i master studije na istom univerzitetu, takođe, smer psihološko-pedagoško obrazovanje.

Natalijina uloga u našoj školi je da deci pruži svi emotivnu, socijalnu i akademsku podršku, kao i da doprinese stvaranju sigurnog i podsticajnog okruženja za učenje i razvoj.

Tečno govori engleski i ruski jezik. 

Marija Rudaljević

Marija Rudaljević

Nastavnica fizičkog vaspitanja i sporta

Marija je po zvanju diplomirani profesor fizičkog vaspitanja i sporta. Profesionalno se bavila olimpijskim dizanjem tegova i bacanjem kugle od 2008. do 2012. godine. U tom periodu ostvarila je značajna dostignuća, među kojima je i osvojeno treće mesto na svetskom kupu 2011. godine u Austriji. Iste te godine je bila i državna rekorderka u dizanju tegova. Godine 2014. postaje nacionalni sudija prve kategorije za ovaj sport.

Pored razvoja profesionalne karijere, paralelno je radila i na uspostavljanju mnogobrojnih sportskih aktivnosti za decu predškolskog i osnovnog uzrasta. Sedam godina radila je i kao odbojkaški trener, a takođe je bila zaposlena u Savezu za predškolski sport Srbije (SARS).

Marija već više od 10 godina radi i kao dečji animator u SAS Creativity timu gde kroz interaktivne metode inspiriše decu da otkriju radost kretanja i neguju zdrav način života. Njeno bogato iskustvo u radu sa decom uključuje i razvoj različitih programa za letnje i zimske kampove, kao i škole plivanja.

Pomaže deci da izgrade samopouzdanje. Izuzetno je posvećena da im pruži sve potrebne alate koji će im pomoći da odrastu u zdrave i odgovorne ličnosti.

Nikolina Ćirović

Nikolina Ćirović

Nastavnica srpskog jezika

Diplomirala je na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na Katedri za srpski jezik sa južnoslovenskim jezicima.

Završila je i studijsku grupu Srpski jezik i književnost, profil filologije i nastave. Kroz svoju karijeru, predavala je srpski jezik u osnovnim i srednjim školama, a radila je i kao bibliotekar i predavač srpskog jezika kao stranog.

Cilj joj je da kod đaka usadi ljubav prema maternjem jeziku, ali i da zajedno sa njima obrađuje teme iz srpske književnosti, lingvistike i kulture.

Milena Stojković

Milena Stojković

Nastavnica matematike

Milena je diplomirani informatičar. Diplomirala je na Univerzitetu u Prištini na Prirodno-matematičkom fakultetu, odsek za informatiku i matematiku. Tokom svoje karijere, radila je i kao profesor matematike i informatike u srednjoj školi. Takođe, bila je angažovana na projektu Ujedinjenih nacija za izradu aplikacije za mlade, a isto tako veliki deo svoje karijere posvetila je radu sa osobama sa teškim oštećenjem sluha.

Cilj joj je da kod đaka razvije pre svega analitičke veštine, zatim sposobnost apstraktnog razmišljanja, rešavanja problema i logičkog zaključivanja.

Nastoji da svojim metodama rada inspiriše decu i pomogne im da razumeju osnovne naučne principe koji stoje iza prirodnih fenomena i tehnoloških inovacija.

Milena Vasić

Milena Vasić

Nastavnica engleskog jezika

Milena je master profesor engleskog jezika. Studije je završila na Filološkom fakultetu u Beogradu. 

Redovan je posetilac stručnih seminara, od kojih se izdvaja seminar o primeni novih tehnologija u nastavi i organizaciji British Council-a. Aktivno učestvuje u osmišljavanju, pripremi i realizaciji svih školskih aktivnosti.

Veoma je angažovana da decu kroz zanimljive igre i metode učenja upozna sa najrasprostranjenijim jezikom na svetu, koji im omogućava internacionalnu perspektivu. 

Pored engleskog, tečno govori i španski jezik. 

Ana Milosavljević

Ana Milosavljević

Nastavnica likovne kulture

Ana je završila Višu školu likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu, a potom osnovne i magistarske studije grafike na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Zvonka Tilića.
Član je ULUS-a od 2006. godine, a u statusu samostalnog umetnika od 2009. godine. Ana je takođe bila i član Nadzornog odbora u ULUS-u od 2019. do 2021. godine.
U prosveti je od 2015. godine i predaje Grafiku, Istoriju umetnosti, Vizuelne komunikacije i Likovnu kulturu.

Dobitnica je više nacionalnih i internacionalnih nagrada i diploma za grafiku. Priredila je dvadeset samostalnih i učestvovala na preko 180 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu (Srbija, Japan, USA, Brazil, Italija, Kina, Danska, Poljska, Rumunija, Makedonija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Meksiko, Bugarska).

Učesnik je na mnogim projektima, javnim tribinama, predavanjima, performansima, likovnim kolonijama u zemlji i inostranstvu. Između ostalog, bila je organizator izložbe „Format grafika“ u saradnji sa ULUS-om i član žirija za dodelu nagrade „Zlatna igla“.

Tijana Popović

Tijana Popović

Nastavnica geografije 

Tijana je diplomirala na Geografskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na smeru geografija, gde je odbranila i master rad. 

Tokom studija učestvovala je u brojnim istraživanjima i terenskim ispitivanjima. Bavila se naučnim radom u Geografskom institutu “Jovan Cvijić”, na odeljenju kartografije.

Trudi se da učenike na zanimljiv način upozna sa geografijom. Da ih podstakne da istražuju svet oko sebe, nauče da koriste geografsku kartu i globus, kao i da razumeju kompleksnost prirodnih fenomena poput klime, reljefa i ekosistema. 

Posebno je posvećena da decu od najranijih uzrasta usmeri na važnost brige prema planeti i tome koja je uloga čoveka u njenom očuvanju. 

Nataša Radivojev

Nataša Radivojev

Nastavnica biologije

Nataša je osnovne i master studije završila na Biološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je stekla i zvanje master profesor biologije. Više od osam godina radi u prosveti, kao predmetni nastavnik u osnovnoj i srednjoj školi, razredni starešina i član veća prirodnih nauka.

Planiranje, ostvarivanje i vrednovanje obrazovno-vaspitnog procesa, zatim saradnja sa učenicima i roditeljima, ali i kontinuirano stručno usavršavanje jesu vrednosti koje Nataša nastoji da iskaže kroz svoj akademski rad. Istovremeno, veoma joj je važno da deci prenese vrednosti zajedništva i stvori osećaj da smo svi deo iste celine. Pomaže im u razvijanju svesti o značaju bioloških nauka u rešavanju trenutno aktuelnih globalnih izazova kao što su očuvanje biodiverziteta, zaštite prirodnih resursa i borbe protiv klimatskih promena.

Ivona Ivošević

Ivona Ivošević

Nastavnica fizike

Ivonina uloga podrazumeva podučavanje đaka o konceptima poput mehanike, termodinamike, elektromagnetizma, optike, kvantne mehanike i relativnosti. 

Trudi se da fiziku i ostale prirodne nauke približi učenicima svih uzrasta na najzanimljiviji način kroz eksperimente. Posebno, jer njena uloga nije samo da deci prenese znanje, već da ih podstakne na kritičko razmišljanje i istraživanje sveta oko sebe kroz prizmu fizike. 

Pored nastave bavi se popularizacijom nauke kroz različite projekte u kojima je dugi niz godina aktivna. Koordinator je programa "Ekspertinejdžeri" u okviru Festivala nauke. 

Radi kao profesorka fizike u Srednjoj školi "Kosta Cukić" u Beogradu.

Katarina Stanković

Katarina Stanković

Nastavnica hemije

Diplomirala je na Hemijskom fakultetu u Beogradu. Svoju karijeru u prosveti gradi od 2006. godine i to ne samo kroz redovne nastavne aktivnosti, već i kroz aktivno članstvo u brojim stručnim udruženjima. 

Član je Srpskog hemijskog društva i Radne grupe za reformu nastave hemije u srednjim stručnim školama. Kroz ova angažovanja u prilici je da direktno doprinese razvoju hemijskog obrazovanja i podstakne interesovanje đaka za ovu naučnu oblast. 

Smatra da je edukacija ključna za razvoj društva, te se trudi da svojim radom doprinese da đaci zavole nauku.

Aleksandra Pešić Radonjić

Aleksandra Pešić Radonjić

Nastavnica Informatike i Računarstva

Aleksandra je diplomirala na Fakultetu za poslovne studije, smer kompjuterski inženjering u Beogradu. Tokom svog profesionalnog angažmana, radila je u više srednjih stručnih škola, gimnazija, kao i osnovnoj školi.

U radu sa decom, Aleksandra posebno ističe da je važno razviti kod njih digitalnu pismenost i veštine koje su im neophodne u savremenom digitalnom društvu, ali i da te digitalne osnove povezuju sa svim drugim predmetima koje uče u školi, odnosno da od malih nogu razvijaju interdisciplinarnost. Na taj način kod dece se podstiče da od malena „razmišljaju kao naučnici“.

Milica Stojiljković

Milica Stojiljković

Stručni saradnik, Lepo i lako roditeljstvo

Milica Stojiljković je autorka Metoda ličnog razvoja LEPO MI JE i stručni saradnik privatne osnovne škole Mihajlo Pupin na projektu “LEPO I LAKO RODITELJSTVO”.

Nakon završenih studija književnosti i srpskog jezika, ljubav prema obrazovanju i lepim rečima je produbila profesionalnim bavljenjem komunikacijama, iz čega je izgradila skoro 15-godišnju karijeru. Bila je na vodećim pozicijama u nekoliko kompanija i marketing agencija i realizovala više od 1,000 različitih poslovnih projekata i treninga komunikacijskih veština. Istovremeno je posvećeno izučavala, ne samo veštine dobre komunikacije sa drugima, već i načine kvalitetne komunikacije sa sobom, odnosno načine da živimo u ravnoteži, uvažavajući svoje misli, emocije, telesne procese i energiju.

Iz dugogodišnjeg iskustva u svim navedenim oblastima i temeljeći svoje znanje na različitim naučnim disciplinama, ali i istinama koje traju hiljadama godina, kreirala je svoj metod rada i do danas je održala stotine predavanja, seminara, radionica i realizovala više od 10,000 sati individualnog rada sa klijentima.

Matija Simović

Matija Simović

Stručni saradnik, vizuelne komunikacije

Diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti, Univerzitet umetnosti u Beogradu, odsek Grafički dizajn, na kome je završio master studije na Vizuelnim komunikacijama. Stručno usavršavanje je imao na Univerzitetu Maribor u Sloveniji.

Učestvovao je na mnogobrojnim umetničkim radionicama, likovnim kolonijama i konferencijama. Kao mlad dizajner, dobitnik je brojnih nagrada. Izlagao je samostalno i grupno u zemlji i inostranstvu, između ostalog u Njujorku, Mariboru, Beogradu, Nišu, Aranđelovcu. 

Profesionalno je sarađivao sa mnogobrojnim državnim ustanovama, ustanovama kulture, domaćim i stranim kompanijama. Bio je umetnički stručni saradnik kongresa Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, festivala Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, vizuelni rukovodilac Svetosavske akademije Ministarstva prosvete Republike Srbije, kao i deo komisije za izdavačku delatnost Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu.

Matija je održao i veliki broj kreativnih radionica i predavanja namenjena deci školskog uzrasta i studentima. Učestvuje na manifestacijama Radost Evrope u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Nakon godina istraživanja u oblastima dizajna i poslovanja, posvetio se industriji vizuelnog brendiranja, gde može da primeni svo svoje znanje i iskustvo u dizajnu i poslovanju, ali posvetio se i radu sa decom.

Branka Mihajilović

Branka Mihajilović

Pravnik

Branka je diplomirala je na Pravnom fakultetu u Beogradu, gde je stekla zvanje diplomiranog pravnika. Ima položen pravosudni ispit.
Predaje predmete Ustav i prava građana i Ustavno i privredno pravo. Takođe, radila je i na poziciji školskog sekretara.

Nikolina Mandić

Nikolina Mandić

Izvršna direktorka

Nikolina Mandić je diplomirala na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Univerziteta u Beogradu 2002. godine, a 2013. godine završava i specijalističke akademske studije na Fakultetu političkih nauka. Petnaest godina je radila u Osnovnoj školi Miodrag Matić kao nastavnik i asistent direktora. Poseduje bogato iskustvo u organizaciji rada, pripremi izveštaja, finansijskim analizama, kao i u saradnji sa relevantnim institucijama.

Danilo Čolić

Danilo Čolić

Stručni saradnik u sportskim aktivnostima

Danilo je bivši reprezentativac Republike Srbije u rvanju grčko rimskim stilom i višestruki osvajač odličja, kako na nacionalnom tako i na internacionalnom nivou.

Trenutno se takmiči za RK "Radnički" iz Beograda, a ujedno je i trener u RK "NBGD".

Svoje dugogodišnje iskustvo u radu sa decom predškolskog i školskog uzrasta u svojstvu trenera, kao i vođenju sportskih kampova, podeliće sa đacima u našoj školi. Njegov cilj je da deca zavole sport i usvoje vrednosti discipline i poštovanja autoriteta.

Anđela Raković

Anđela Raković

Logoped

Anđela je po zvanju medicinska sestra-vaspitač i logoped. Nastoji da deci, na kreativan i zanimljiv način, prenese potrebna znanja i veštine, kako bi im bila najbolja podrška u savladavanju svih komunikacionih izazova.

Njen cilj, u okviru logopedije, jeste da pomogne deci da unaprede svoje jezičke veštine, da uspešno savladaju školske izazove i ostvare svoj pun potencijal.

Pored brojnih edukacija, završila je i Osnovnu muzičku školu ,,Petar Ilić’’, odsek klavir, u trajanju od 6 godina. Svoja muzička znanja i veštine rado prenosi na decu. Kao neko ko se dugo godina bavio folklorom, Anđela će budućim grneracijama kroz igru i pesmu preneti kulturu Srbije u svom tradicionalnom obliku.

Natalija Samardžić

Natalija Samardžić

Pedagog

Diplomirala je na Fakultetu psihologije Tulskog državnog univerziteta ,,Lav Nikolajevič Tolstoj" na smeru psihološko-pedagoško obrazovanje. Trenutno pohađa i master studije na istom univerzitetu, takođe, smer psihološko-pedagoško obrazovanje.

Natalijina uloga u našoj školi je da deci pruži svi emotivnu, socijalnu i akademsku podršku, kao i da doprinese stvaranju sigurnog i podsticajnog okruženja za učenje i razvoj.

Tečno govori engleski i ruski jezik. 

Marija Rudaljević

Marija Rudaljević

Nastavnica fizičkog vaspitanja i sporta

Marija je po zvanju diplomirani profesor fizičkog vaspitanja i sporta. Profesionalno se bavila olimpijskim dizanjem tegova i bacanjem kugle od 2008. do 2012. godine. U tom periodu ostvarila je značajna dostignuća, među kojima je i osvojeno treće mesto na svetskom kupu 2011. godine u Austriji. Iste te godine je bila i državna rekorderka u dizanju tegova. Godine 2014. postaje nacionalni sudija prve kategorije za ovaj sport.

Pored razvoja profesionalne karijere, paralelno je radila i na uspostavljanju mnogobrojnih sportskih aktivnosti za decu predškolskog i osnovnog uzrasta. Sedam godina radila je i kao odbojkaški trener, a takođe je bila zaposlena u Savezu za predškolski sport Srbije (SARS).

Marija već više od 10 godina radi i kao dečji animator u SAS Creativity timu gde kroz interaktivne metode inspiriše decu da otkriju radost kretanja i neguju zdrav način života. Njeno bogato iskustvo u radu sa decom uključuje i razvoj različitih programa za letnje i zimske kampove, kao i škole plivanja.

Pomaže deci da izgrade samopouzdanje. Izuzetno je posvećena da im pruži sve potrebne alate koji će im pomoći da odrastu u zdrave i odgovorne ličnosti.

Nikolina Ćirović

Nikolina Ćirović

Nastavnica srpskog jezika

Diplomirala je na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na Katedri za srpski jezik sa južnoslovenskim jezicima.

Završila je i studijsku grupu Srpski jezik i književnost, profil filologije i nastave. Kroz svoju karijeru, predavala je srpski jezik u osnovnim i srednjim školama, a radila je i kao bibliotekar i predavač srpskog jezika kao stranog.

Cilj joj je da kod đaka usadi ljubav prema maternjem jeziku, ali i da zajedno sa njima obrađuje teme iz srpske književnosti, lingvistike i kulture.

Milena Stojković

Milena Stojković

Nastavnica matematike

Milena je diplomirani informatičar. Diplomirala je na Univerzitetu u Prištini na Prirodno-matematičkom fakultetu, odsek za informatiku i matematiku. Tokom svoje karijere, radila je i kao profesor matematike i informatike u srednjoj školi. Takođe, bila je angažovana na projektu Ujedinjenih nacija za izradu aplikacije za mlade, a isto tako veliki deo svoje karijere posvetila je radu sa osobama sa teškim oštećenjem sluha.

Cilj joj je da kod đaka razvije pre svega analitičke veštine, zatim sposobnost apstraktnog razmišljanja, rešavanja problema i logičkog zaključivanja.

Nastoji da svojim metodama rada inspiriše decu i pomogne im da razumeju osnovne naučne principe koji stoje iza prirodnih fenomena i tehnoloških inovacija.

Milena Vasić

Milena Vasić

Nastavnica engleskog jezika

Milena je master profesor engleskog jezika. Studije je završila na Filološkom fakultetu u Beogradu. 

Redovan je posetilac stručnih seminara, od kojih se izdvaja seminar o primeni novih tehnologija u nastavi i organizaciji British Council-a. Aktivno učestvuje u osmišljavanju, pripremi i realizaciji svih školskih aktivnosti.

Veoma je angažovana da decu kroz zanimljive igre i metode učenja upozna sa najrasprostranjenijim jezikom na svetu, koji im omogućava internacionalnu perspektivu. 

Pored engleskog, tečno govori i španski jezik. 

Ana Milosavljević

Ana Milosavljević

Nastavnica likovne kulture

Ana je završila Višu školu likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu, a potom osnovne i magistarske studije grafike na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Zvonka Tilića.
Član je ULUS-a od 2006. godine, a u statusu samostalnog umetnika od 2009. godine. Ana je takođe bila i član Nadzornog odbora u ULUS-u od 2019. do 2021. godine.
U prosveti je od 2015. godine i predaje Grafiku, Istoriju umetnosti, Vizuelne komunikacije i Likovnu kulturu.

Dobitnica je više nacionalnih i internacionalnih nagrada i diploma za grafiku. Priredila je dvadeset samostalnih i učestvovala na preko 180 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu (Srbija, Japan, USA, Brazil, Italija, Kina, Danska, Poljska, Rumunija, Makedonija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Meksiko, Bugarska).

Učesnik je na mnogim projektima, javnim tribinama, predavanjima, performansima, likovnim kolonijama u zemlji i inostranstvu. Između ostalog, bila je organizator izložbe „Format grafika“ u saradnji sa ULUS-om i član žirija za dodelu nagrade „Zlatna igla“.

Tijana Popović

Tijana Popović

Nastavnica geografije 

Tijana je diplomirala na Geografskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na smeru geografija, gde je odbranila i master rad. 

Tokom studija učestvovala je u brojnim istraživanjima i terenskim ispitivanjima. Bavila se naučnim radom u Geografskom institutu “Jovan Cvijić”, na odeljenju kartografije.

Trudi se da učenike na zanimljiv način upozna sa geografijom. Da ih podstakne da istražuju svet oko sebe, nauče da koriste geografsku kartu i globus, kao i da razumeju kompleksnost prirodnih fenomena poput klime, reljefa i ekosistema. 

Posebno je posvećena da decu od najranijih uzrasta usmeri na važnost brige prema planeti i tome koja je uloga čoveka u njenom očuvanju. 

Nataša Radivojev

Nataša Radivojev

Nastavnica biologije

Nataša je osnovne i master studije završila na Biološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je stekla i zvanje master profesor biologije. Više od osam godina radi u prosveti, kao predmetni nastavnik u osnovnoj i srednjoj školi, razredni starešina i član veća prirodnih nauka.

Planiranje, ostvarivanje i vrednovanje obrazovno-vaspitnog procesa, zatim saradnja sa učenicima i roditeljima, ali i kontinuirano stručno usavršavanje jesu vrednosti koje Nataša nastoji da iskaže kroz svoj akademski rad. Istovremeno, veoma joj je važno da deci prenese vrednosti zajedništva i stvori osećaj da smo svi deo iste celine. Pomaže im u razvijanju svesti o značaju bioloških nauka u rešavanju trenutno aktuelnih globalnih izazova kao što su očuvanje biodiverziteta, zaštite prirodnih resursa i borbe protiv klimatskih promena.

Ivona Ivošević

Ivona Ivošević

Nastavnica fizike

Ivonina uloga podrazumeva podučavanje đaka o konceptima poput mehanike, termodinamike, elektromagnetizma, optike, kvantne mehanike i relativnosti. 

Trudi se da fiziku i ostale prirodne nauke približi učenicima svih uzrasta na najzanimljiviji način kroz eksperimente. Posebno, jer njena uloga nije samo da deci prenese znanje, već da ih podstakne na kritičko razmišljanje i istraživanje sveta oko sebe kroz prizmu fizike. 

Pored nastave bavi se popularizacijom nauke kroz različite projekte u kojima je dugi niz godina aktivna. Koordinator je programa "Ekspertinejdžeri" u okviru Festivala nauke. 

Radi kao profesorka fizike u Srednjoj školi "Kosta Cukić" u Beogradu.

Katarina Stanković

Katarina Stanković

Nastavnica hemije

Diplomirala je na Hemijskom fakultetu u Beogradu. Svoju karijeru u prosveti gradi od 2006. godine i to ne samo kroz redovne nastavne aktivnosti, već i kroz aktivno članstvo u brojim stručnim udruženjima. 

Član je Srpskog hemijskog društva i Radne grupe za reformu nastave hemije u srednjim stručnim školama. Kroz ova angažovanja u prilici je da direktno doprinese razvoju hemijskog obrazovanja i podstakne interesovanje đaka za ovu naučnu oblast. 

Smatra da je edukacija ključna za razvoj društva, te se trudi da svojim radom doprinese da đaci zavole nauku.

Aleksandra Pešić Radonjić

Aleksandra Pešić Radonjić

Nastavnica Informatike i Računarstva

Aleksandra je diplomirala na Fakultetu za poslovne studije, smer kompjuterski inženjering u Beogradu. Tokom svog profesionalnog angažmana, radila je u više srednjih stručnih škola, gimnazija, kao i osnovnoj školi.

U radu sa decom, Aleksandra posebno ističe da je važno razviti kod njih digitalnu pismenost i veštine koje su im neophodne u savremenom digitalnom društvu, ali i da te digitalne osnove povezuju sa svim drugim predmetima koje uče u školi, odnosno da od malih nogu razvijaju interdisciplinarnost. Na taj način kod dece se podstiče da od malena „razmišljaju kao naučnici“.

Milica Stojiljković

Milica Stojiljković

Stručni saradnik, Lepo i lako roditeljstvo

Milica Stojiljković je autorka Metoda ličnog razvoja LEPO MI JE i stručni saradnik privatne osnovne škole Mihajlo Pupin na projektu “LEPO I LAKO RODITELJSTVO”.

Nakon završenih studija književnosti i srpskog jezika, ljubav prema obrazovanju i lepim rečima je produbila profesionalnim bavljenjem komunikacijama, iz čega je izgradila skoro 15-godišnju karijeru. Bila je na vodećim pozicijama u nekoliko kompanija i marketing agencija i realizovala više od 1,000 različitih poslovnih projekata i treninga komunikacijskih veština. Istovremeno je posvećeno izučavala, ne samo veštine dobre komunikacije sa drugima, već i načine kvalitetne komunikacije sa sobom, odnosno načine da živimo u ravnoteži, uvažavajući svoje misli, emocije, telesne procese i energiju.

Iz dugogodišnjeg iskustva u svim navedenim oblastima i temeljeći svoje znanje na različitim naučnim disciplinama, ali i istinama koje traju hiljadama godina, kreirala je svoj metod rada i do danas je održala stotine predavanja, seminara, radionica i realizovala više od 10,000 sati individualnog rada sa klijentima.

Matija Simović

Matija Simović

Stručni saradnik, vizuelne komunikacije

Diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti, Univerzitet umetnosti u Beogradu, odsek Grafički dizajn, na kome je završio master studije na Vizuelnim komunikacijama. Stručno usavršavanje je imao na Univerzitetu Maribor u Sloveniji.

Učestvovao je na mnogobrojnim umetničkim radionicama, likovnim kolonijama i konferencijama. Kao mlad dizajner, dobitnik je brojnih nagrada. Izlagao je samostalno i grupno u zemlji i inostranstvu, između ostalog u Njujorku, Mariboru, Beogradu, Nišu, Aranđelovcu. 

Profesionalno je sarađivao sa mnogobrojnim državnim ustanovama, ustanovama kulture, domaćim i stranim kompanijama. Bio je umetnički stručni saradnik kongresa Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, festivala Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, vizuelni rukovodilac Svetosavske akademije Ministarstva prosvete Republike Srbije, kao i deo komisije za izdavačku delatnost Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu.

Matija je održao i veliki broj kreativnih radionica i predavanja namenjena deci školskog uzrasta i studentima. Učestvuje na manifestacijama Radost Evrope u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Nakon godina istraživanja u oblastima dizajna i poslovanja, posvetio se industriji vizuelnog brendiranja, gde može da primeni svo svoje znanje i iskustvo u dizajnu i poslovanju, ali posvetio se i radu sa decom.

Branka Mihajilović

Branka Mihajilović

Pravnik

Branka je diplomirala je na Pravnom fakultetu u Beogradu, gde je stekla zvanje diplomiranog pravnika. Ima položen pravosudni ispit.
Predaje predmete Ustav i prava građana i Ustavno i privredno pravo. Takođe, radila je i na poziciji školskog sekretara.

Nikolina Mandić

Nikolina Mandić

Izvršna direktorka

Nikolina Mandić je diplomirala na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Univerziteta u Beogradu 2002. godine, a 2013. godine završava i specijalističke akademske studije na Fakultetu političkih nauka. Petnaest godina je radila u Osnovnoj školi Miodrag Matić kao nastavnik i asistent direktora. Poseduje bogato iskustvo u organizaciji rada, pripremi izveštaja, finansijskim analizama, kao i u saradnji sa relevantnim institucijama.

Danilo Čolić

Danilo Čolić

Stručni saradnik u sportskim aktivnostima

Danilo je bivši reprezentativac Republike Srbije u rvanju grčko rimskim stilom i višestruki osvajač odličja, kako na nacionalnom tako i na internacionalnom nivou.

Trenutno se takmiči za RK "Radnički" iz Beograda, a ujedno je i trener u RK "NBGD".

Svoje dugogodišnje iskustvo u radu sa decom predškolskog i školskog uzrasta u svojstvu trenera, kao i vođenju sportskih kampova, podeliće sa đacima u našoj školi. Njegov cilj je da deca zavole sport i usvoje vrednosti discipline i poštovanja autoriteta.

Anđela Raković

Anđela Raković

Logoped

Anđela je po zvanju medicinska sestra-vaspitač i logoped. Nastoji da deci, na kreativan i zanimljiv način, prenese potrebna znanja i veštine, kako bi im bila najbolja podrška u savladavanju svih komunikacionih izazova.

Njen cilj, u okviru logopedije, jeste da pomogne deci da unaprede svoje jezičke veštine, da uspešno savladaju školske izazove i ostvare svoj pun potencijal.

Pored brojnih edukacija, završila je i Osnovnu muzičku školu ,,Petar Ilić’’, odsek klavir, u trajanju od 6 godina. Svoja muzička znanja i veštine rado prenosi na decu. Kao neko ko se dugo godina bavio folklorom, Anđela će budućim grneracijama kroz igru i pesmu preneti kulturu Srbije u svom tradicionalnom obliku.

POLITIKA KOLAČIĆA

Kolačići su male tekstualne zbirke podataka (datoteke) koji se prilikom posete internet strani šalju na Vaš računar ili mobilni uređaj i kojima se kasnije može pristupiti. Zahvaljujući kolačićima vidi se šta interesuje pojedine posetioce internet strane, što pomaže da se poboljša upotreba za sve korisnike.

Koristimo kolačiće neophodne za funkcionisanje internet strane, odnosno one koji omogućavaju da pregledate naše stranice, kolačiće za statistiku posećenosti i unapređenje performansi internet strane i kolačiće za oglašavanje. Kolačići na internet strani se takođe koriste za pamćenje sesije korisnika sajta.

Kolačić je internog tipa, kriptovan je i podatak ne može biti iskorišćen eksterno. Vi imate mogućnost da izaberete da li ćete prihvatiti kolačiće koji nisu neophodni za funkcionisanje naše internet stranice. Mi bismo svakako cenili Vašu odluku da prihvatite sve kolačiće jer nam time pomažete da internet stranicu uskladimo sa interesovanjima posetilaca. Takođe, možete i naknadno da odbijete korišćenje kolačića izmenom postavki u Vašem pretraživaču. 

Naša internet strana koristi Google analitiku (Google Analytics), uslugu za veb analitiku koju pruža kompanija Google. Google analitika koristi kolačiće, odnosno tekstualne zbirke podataka koje postavlja na Vaš uređaj, da bismo lakše analizirali kako korisnici upotrebljavaju internet stranu.

Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije o kolačićima Google analitike, pogledajte stranice Google koje se odnose na pružanje pomoći i politiku zaštite privatnosti: Politika zaštite privatnosti Google- a i Pomoć Google analitike.

 

Spisak kolačića koje koristimo:

PHPSESSID

Ovaj kolačić je identifikator opšte namene koji se koristi za održavanje promenljivih sesija korisnika odnosno održavanje statusa prijavljenog korisnika između stranica.

Neophodan za funkcionisanje ove internet stranice.

Ovo je sesijski kolačić se koristiti kao za upravljanje stanjem sesije.

Neophodan za funkcionisanje ove internet stranice.

Ovaj kolačić postavljen je da identifikuje korisnika, a identifikacioni kod je kriptovan.

Neophodan za funkcionisanje ove internet stranice.

Ovaj kolačić pripada “Google Universal Analitics” i značajan je za ažuriranje Google-ovog analitičkog servisa. Ovaj kolačić se koristi  za razlikovanje jedinstvenih korisnika dodeljivanjem nasumično generisanog broja kao klijentskog identifikatora. Sadržan je u svakom zahtevu stranice i koristi se za izračunavanje podataka o posetiocima, sesiji i za izveštaje o analitičkim lokacijama.

Performanse

Ovaj kolačić pripada “Google Universal Analitics” i koristi se za umanjivanje odnosno ograničavanje prikupljanja podataka na veb sajtu koji ima veliki broj poseta. Ističe nakon 10 minuta.

Performanse

Registruje jedinstveni ID koji se koristi za generisanje statističkih podataka o tome kako posetilac koristi veb sajt.

Performanse

Ovaj kolačić pripada “Google Universal Analitics” i koristi se za davanje podataka o posećenosti.

Performanse

Ovaj “DoubleClick” kolačić  se postavlja  od strane reklamnih partnera, a oni ih koriste za pravljenje profila interesovanja posetilaca veb lokacije i za prikazivanje relevantnih oglasa na drugim veb lokacijama. Ovaj kolačić  funkcioniše tako što jedinstveno identifikuje vaš pretraživač i uređaj.

Oglašavanje

Ovaj kolačić je “DoubleClick”, u vlasništvu Google-a, služi za profilisanje interesovanja posetilaca veb stranice i prikazivanje relevantnih oglasa na drugim veb sajtovima.

Oglašavanje

Ovaj kolačić je “DoubleClick”, u vlasništvu Google-a, služi da pomogne profilisanju vaših interesovanja sa ciljem da prikazuje relevantne oglase na drugim veb sajtovima.

Oglašavanje

Ovaj „DoubleClick“ kolačić se postavlja od strane reklamnih partnera, a oni ih koriste za pravljenje profila interesovanja posetilaca veb sajta i za prikazivanje relevantnih oglasa na drugim veb sajtovima. Ovaj kolačić funkcioniše tako što jedinstveno identifikuje vaš pretraživač i uređaj.

Oglašavanje

Ovaj kolačić pruža informaciju o tome kako krajnji korisnik koristi veb sajt, kao i informaciju da li je posetilac prethodno video bilo kakvu reklamu ovog sajta pre nego što je pristupio ovom veb sajtu.

Oglašavanje

Ovaj Google kolačić se koristi za analizu uspešnosti oglasa na internet stranicama drugih internet strana tj. prikuplja informacije o tome kako se koriste oglasi prema ovoj internet strani.

Oglašavanje

Ovaj kolačić pruža informaciju o tome kako krajnji korisnik koristi veb sajt, kao i informaciju da li je posetilac prethodno video bilo kakvu reklamu ovog sajta pre nego što je pristupio ovom veb sajtu.

Oglašavanje

Ovaj kolačić pruža informaciju o tome kako krajnji korisnik koristi veb sajt, kao i informaciju da li je posetilac prethodno video bilo kakvu reklamu ovog sajta pre nego što je pristupio ovom veb sajtu.

Oglašavanje

Naš sajt koristi kolačiće u cilju poboljšanja korisničkog iskustva. Saznajte više: