Privatna osnovna škola
MIHAJLO PUPIN

Upis u 2024/25. godinu je otvoren. Obezbedite vašem detetu najbolje obrazovanje uz naš izuzetan školski kadar, posvećene učitelje, jedinstvenu metodu rada koja sinhronizuje obavezan nastavni plan i program sa mnogobrojnim slobodnim aktivnostima. Uz to jako nam je važno i da kroz sve aktivnosti škole čuvamo bogato kulturno nasleđe i negujemo porodične vrednosti.

Tradicija učenja,
koren uspeha.

Gradimo most između bogatog
kulturnog nasleđa i savremenih težnji.

Znanje nam je prioritet

Važno nam je da naši đaci kontinuirano stiču veštine i znanja kroz analitički način razmišljanja. Svako ko je deo našeg programa, od učitelja preko nastavnika do stručnih saradnika, ima zadatak da svakom detetu omogući sticanje veštine interdisciplinarnosti, odnosno da ga nauči integraciji smisleno povezanih sadržaja različitih naučnih disciplina. Na ovaj način podstičemo da deca “razmišljaju kao naučnici”.

MI BRINEMO DA SE VAŠE DETE RAZVIJA U KVALITETNU LIČNOST

LOKACIJA

U nameri da vašoj deci omogućimo inspirativno okruženje za rast i razvoj, kao i kvalitetnu podršku u učenju, osmisli smo moderan, svetao, udoban i praktičan prostor sa različitim mestima za rad, igru i druženje.

Škola poseduje različite kabinete prilagođene predmetnoj nastavi, veliku biblioteku, dve posebno izdvojene sale za fizičko, posebnu prostoriju za dramsku sekciju, izdvojen deo za obedovanje i odlaganje ličnih stvari, kao i dosta otvorenih površina.

Potvrda toga je i lokacija škole, u mirnoj i tihoj ulici, Šekspirova 23, Beograd. Dvorište je ušuškano, ograđeno i sa puno zelenila.

Zašto Pupin?

Obrazovanje je naša inspiracija

Nama je bitno da vaša deca dobiju kvalitetno obrazovanje i steknu radne navike.

Negujemo dobre odnose

Mi se bavimo vašom decom, učimo ih da neguju lepe odnose prema okruženju, drugim ljudima i prema sebi. Pomažemo im da na zdrav način prevazilaze izazove i nelagodnosti sa kojima se susreću na svom putu razvoja

Naša škola je drugarstvo

Želimo deci da usadimo najlepše vrednosti drugarstva i da ih naučimo da od najranijih uzrasta neguju lepe i zdrave odnose sa svojim vršnjacima. Težimo da naša škola bude mesto gde se susreću radost, vedrina, osmeh, šala i igra.

Naša škola nije pomodarstvo

Nama je važno da nas i roditelji i deca dožive kako produžetak doma, a ne kao etiketu čijom pomenom dobijaju bolji status u društvu.

Naša škola bira kinetičko učenje

Fokusiramo se na aktivno učešće đaka putem fizičke aktivnosti i praktičnih iskustava. Glavne odlike ovog metoda su: aktivne igre, praktične aktivnosti, timski rad, nastava na otvorenom i povezanost mozga i tela.

Mi biramo prave vrednosti

Naše ključne vrednosti su obrazovanje, negovanje kulturnog nasleđa i porodičnih vrednosti. Takođe, mi nastojimo da podržimo i kontinuirano unapređujemo obrazovni sistem u Srbiji.

MI NEGUJEMO SRPSKU TRADICIJU, OBRAZOVANJE I VREDNOSTI

Naš tim

Slavica Pošarac

Direktorka nastave

Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu na odseku za srpsku književnost i jezik, na kojem je odbranila i master rad iz srpske srednjovekovne književnosti. Stručno usavršavanje imala je na Ohio Univerzitetu u SAD-u.

Kroz svoju bogatu profesorsku karijeru, radila je u školama u Čikagu, kao i u domaćim osnovnim i srednjim školama. Bila je redovni profesor u Desetoj beogradskoj gimnaziji i u Osnovnoj školi ,,Rade Končar”. U „Sunday School of the Holy Resurrection“ u Čikagu, učila je decu da govore, pišu i čitaju srpski jezik, ali ih i upoznavala sa srpskom tradicijom, kulturom i istorijom.

Poslednjih petnaest godina provela je u Srednjoj školi ,,Kosta Cukić” u Beogradu, radeći na pozicijama bibliotekara, profesora, stručnog saradnika za medije i komunikacije, koordinatora nastave i v. d. direktora. 

Bila je stručni saradnik Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja Srbije, a radila je i kao lektor u izdavačkoj kući ,,Narodna knjiga”.

U Privatnoj osnovnoj školi ,,Mihajlo Pupin” je od osnivanja i neposredno učestvuje u kreiranju programa i organizaciji školskih aktivnosti, kako bi svoja stečena znanja prenela nastavnom kadru i osoblju škole, kao i roditeljima i deci.

Istinski se i iznova raduje kada je u prilici da sa decom i mladim ljudima deli znanje, iskustvo i osećanja.

Vesela Mačkić

Profesorka razredne nastave

Vesela je profesor razredne nastave od 2010. godine i neko ko promoviše i veoma posvećeno doprinosi ideologiji da škola treba da bude okruženje u kojem učenici razvijaju veštine koje će im trebati u budućnosti.

Autor je i glavni koordinator projekta “Organska bašta” koji popularizuje interdisciplinarnost i korelacije nastavnih sadržaja s ciljem podsticanja i unapređenja spoznajnih, emocionalnih i socijalnih funkcija kod đaka. Autor je i školskog projekta “Preduzetne škole”, pokrenut od strane Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja RS, a koji je proglašen jednim od najuspešnije realizovanih školskih projekata u Srbiji.

Dobitnica je vrednih nagrada od strane Pokrajinskog sekretarijata za zaštitu životne sredine i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, nevladine organizacije Jasen i Instituta za javno zdravlje Vojvodine. Saradnik je i Pedagoškog univerziteta u Cirihu i član Instituta za moderno obrazovanje u Beogradu, kao i Udruženja Živojin Mišić koje okuplja najbolje edukatore Srbije. Saradnik je Pedagoške službe Muzeja Vojvodine, kao i koordinator i član komisije Udruženja naučnica “Srna” u realizaciji Malog naučnog rada za učenike osnovnoškolskog uzrasta različitih škola u Srbiji. Član je projektnog tima ,,Preko cveta do sveta’’ koji se realizuje u toku 2024. godine, a koji je podržan od strane Centra za promociju nauke. Vesela je takođe i predstavnik Srbije na internacionalnom takmičenju „Science on stage“ koji se održava u Turku (Finska) 2024. godine.

Dobitnica je nagrade Najbolji edukator Srbije za 2019. godinu i pobednik nacionalnog takmičenja i predstavnik Srbije na Global Teacher Prize takmičenju 2021. godine. Godine 2020. proglašena je i za “Naj ženu” od strane medijskog izdanja Blic žena.

Sa svojim učenicima snimila je preko trideset edukativnih emisija koje podstiču kritičko mišljenje i istraživački rad, a koje su emitovane na Radio-televiziji Vojvodine (RTV).

Godinama je intenzivno angažovana na promovisanju i popularizaciji nauke, naročito kod mladih. Kreator je i realizator preko šezdeset radionica primenjene fizike u Mreži kulturnih stanica u Novom Sadu. Rekreativno se bavi triatlonom. Bila je vicešampion u olimpijskoj i dugoj distanci u triatlonu 2019. godine. Najuspešnija je triatlonka u Srbiji za 2019. 2020. 2021. i 2022. godinu. Jedna je od petnaest žena u Srbiji koja je uspešno završila Ironman trku, najdužu disciplinu u triatlonu.

Dete u centru

U osnovnoj školi Mihajlo Pupin vodimo se principom najboljeg interesa deteta, težeći da osiguramo da svaka odluka podržava celokupni razvoj, dobrobit i sreću naših đaka.

Reč osnivača

Reč osnivača

Ivana Karadžić, master prava

Kao majka četvoro dece, želela sam da doprinesem stvaranju podsticajnog obrazovnog okruženja gde dete ima priliku pre svega da bude viđeno, a zatim i podržano da otkriva i razvija svoje talente. Zapravo, vizija mi je bila da ohrabrimo te mlade ljude da sanjaju velike snove, jer što više lepog utkamo u njih, toliko lepote će oni vratiti nazad društvu i svetu. Naš cilj zato nije samo prenos znanja, već i razvoj ličnosti i karaktera.

Tokom čitavog procesa, od kreiranja plana i programa, traženja kadrova i idealne lokacije, do izbora partnera koji će biti deo osnovne škole Mihajlo Pupin, nastojala sam da pronađem saradnike koji će jednako kao ja želeti da svaki kutak škole odiše ljubavlju prema učenju i zajedništvu. Da oblikujemo generacije budućih lidera sa pažnjom i posvećenosti, kako bi postali autentični građani sveta sa ključnim vrednostima koje nose ime velikog naučnika Mihajla Pupina.

Reč osnivača

Reč osnivača

Ivana Karadžić, master prava

Kao majka četvoro dece, želela sam da doprinesem stvaranju podsticajnog obrazovnog okruženja gde dete ima priliku pre svega da bude viđeno, a zatim i podržano da otkriva i razvija svoje talente. Zapravo, vizija mi je bila da ohrabrimo te mlade ljude da sanjaju velike snove, jer što više lepog utkamo u njih, toliko lepote će oni vratiti nazad društvu i svetu. Naš cilj zato nije samo prenos znanja, već i razvoj ličnosti i karaktera.

Tokom čitavog procesa, od kreiranja plana i programa, traženja kadrova i idealne lokacije, do izbora partnera koji će biti deo osnovne škole Mihajlo Pupin, nastojala sam da pronađem saradnike koji će jednako kao ja želeti da svaki kutak škole odiše ljubavlju prema učenju i zajedništvu. Da oblikujemo generacije budućih lidera sa pažnjom i posvećenosti, kako bi postali autentični građani sveta sa ključnim vrednostima koje nose ime velikog naučnika Mihajla Pupina.

Zakažite konsultacije

Škola je važna institucija koja vaše dete oblikuje u odgovorne pojedince i pruža im dobar osnov da se razvijaju u sposobne i proaktivne mlade ljude. Mi smo okupili sjajan tim koji će vam olakšati izbor. Povežite se sa nama i saznajte žašto je osnovna škola Mihajlo Pupin prvi izbor za vaše dete.

© 2024 Privatna osnovna škola MIHAJLO PUPIN. Sva prava zadržana.

Zakažite konsultacije

Za više detalja zakažite uživo konsultaciju i informišite se o načinu rada škole, upisu i specijalnim pogodnostima.

POLITIKA KOLAČIĆA

Kolačići su male tekstualne zbirke podataka (datoteke) koji se prilikom posete internet strani šalju na Vaš računar ili mobilni uređaj i kojima se kasnije može pristupiti. Zahvaljujući kolačićima vidi se šta interesuje pojedine posetioce internet strane, što pomaže da se poboljša upotreba za sve korisnike.

Koristimo kolačiće neophodne za funkcionisanje internet strane, odnosno one koji omogućavaju da pregledate naše stranice, kolačiće za statistiku posećenosti i unapređenje performansi internet strane i kolačiće za oglašavanje. Kolačići na internet strani se takođe koriste za pamćenje sesije korisnika sajta.

Kolačić je internog tipa, kriptovan je i podatak ne može biti iskorišćen eksterno. Vi imate mogućnost da izaberete da li ćete prihvatiti kolačiće koji nisu neophodni za funkcionisanje naše internet stranice. Mi bismo svakako cenili Vašu odluku da prihvatite sve kolačiće jer nam time pomažete da internet stranicu uskladimo sa interesovanjima posetilaca. Takođe, možete i naknadno da odbijete korišćenje kolačića izmenom postavki u Vašem pretraživaču. 

Naša internet strana koristi Google analitiku (Google Analytics), uslugu za veb analitiku koju pruža kompanija Google. Google analitika koristi kolačiće, odnosno tekstualne zbirke podataka koje postavlja na Vaš uređaj, da bismo lakše analizirali kako korisnici upotrebljavaju internet stranu.

Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije o kolačićima Google analitike, pogledajte stranice Google koje se odnose na pružanje pomoći i politiku zaštite privatnosti: Politika zaštite privatnosti Google- a i Pomoć Google analitike.

 

Spisak kolačića koje koristimo:

PHPSESSID

Ovaj kolačić je identifikator opšte namene koji se koristi za održavanje promenljivih sesija korisnika odnosno održavanje statusa prijavljenog korisnika između stranica.

Neophodan za funkcionisanje ove internet stranice.

Ovo je sesijski kolačić se koristiti kao za upravljanje stanjem sesije.

Neophodan za funkcionisanje ove internet stranice.

Ovaj kolačić postavljen je da identifikuje korisnika, a identifikacioni kod je kriptovan.

Neophodan za funkcionisanje ove internet stranice.

Ovaj kolačić pripada “Google Universal Analitics” i značajan je za ažuriranje Google-ovog analitičkog servisa. Ovaj kolačić se koristi  za razlikovanje jedinstvenih korisnika dodeljivanjem nasumično generisanog broja kao klijentskog identifikatora. Sadržan je u svakom zahtevu stranice i koristi se za izračunavanje podataka o posetiocima, sesiji i za izveštaje o analitičkim lokacijama.

Performanse

Ovaj kolačić pripada “Google Universal Analitics” i koristi se za umanjivanje odnosno ograničavanje prikupljanja podataka na veb sajtu koji ima veliki broj poseta. Ističe nakon 10 minuta.

Performanse

Registruje jedinstveni ID koji se koristi za generisanje statističkih podataka o tome kako posetilac koristi veb sajt.

Performanse

Ovaj kolačić pripada “Google Universal Analitics” i koristi se za davanje podataka o posećenosti.

Performanse

Ovaj “DoubleClick” kolačić  se postavlja  od strane reklamnih partnera, a oni ih koriste za pravljenje profila interesovanja posetilaca veb lokacije i za prikazivanje relevantnih oglasa na drugim veb lokacijama. Ovaj kolačić  funkcioniše tako što jedinstveno identifikuje vaš pretraživač i uređaj.

Oglašavanje

Ovaj kolačić je “DoubleClick”, u vlasništvu Google-a, služi za profilisanje interesovanja posetilaca veb stranice i prikazivanje relevantnih oglasa na drugim veb sajtovima.

Oglašavanje

Ovaj kolačić je “DoubleClick”, u vlasništvu Google-a, služi da pomogne profilisanju vaših interesovanja sa ciljem da prikazuje relevantne oglase na drugim veb sajtovima.

Oglašavanje

Ovaj „DoubleClick“ kolačić se postavlja od strane reklamnih partnera, a oni ih koriste za pravljenje profila interesovanja posetilaca veb sajta i za prikazivanje relevantnih oglasa na drugim veb sajtovima. Ovaj kolačić funkcioniše tako što jedinstveno identifikuje vaš pretraživač i uređaj.

Oglašavanje

Ovaj kolačić pruža informaciju o tome kako krajnji korisnik koristi veb sajt, kao i informaciju da li je posetilac prethodno video bilo kakvu reklamu ovog sajta pre nego što je pristupio ovom veb sajtu.

Oglašavanje

Ovaj Google kolačić se koristi za analizu uspešnosti oglasa na internet stranicama drugih internet strana tj. prikuplja informacije o tome kako se koriste oglasi prema ovoj internet strani.

Oglašavanje

Ovaj kolačić pruža informaciju o tome kako krajnji korisnik koristi veb sajt, kao i informaciju da li je posetilac prethodno video bilo kakvu reklamu ovog sajta pre nego što je pristupio ovom veb sajtu.

Oglašavanje

Ovaj kolačić pruža informaciju o tome kako krajnji korisnik koristi veb sajt, kao i informaciju da li je posetilac prethodno video bilo kakvu reklamu ovog sajta pre nego što je pristupio ovom veb sajtu.

Oglašavanje

Naš sajt koristi kolačiće u cilju poboljšanja korisničkog iskustva. Saznajte više: